Enklare och snabbare Google Analytics med Excellent Analytics

Skribent:

2011-08-24 17:21
Google Analytics

För oss som dagligen jobbar med SEO, Google Analytics eller kanske AdWords så är inhämtning och bearbetning av data en stor del av vardagen. Och om sanningen skall fram så är många verktyg som Google och andra tillhandahåller inte alltid utformade för högsta effektivitet. Små problem som sällan-användare inte uppmärksammar kan bli frustrerande tidslukare om man möter dom varje dag.

Victor tipsade  för några veckor sedan om ett tillägg till Excel som effektiviserar många av de arbetsmoment som en SEO ofta upprepar. Jag tänkte fortsätta och tipsa om ett andra verktyg för dig som ofta arbetar med data från Google Analytics.

Vi vet alla hur ineffektiv, tunggrodd och tråkig datainhämtning kan vara i Google Analytics. Excellent Analytics löser många problem och öppnar även upp för flera användningsområden. Excellent Analytics förenklar inhämtning av data och du ges möjligheten att börja bearbeta den direkt. Du har möjligheten att hämta hem data av alla typer och dimensioner som finns i Google Analytics. Data som du sedan enkelt applicerar filter på för att bryta ned den ytterligare.

Effekten blir inte bara att du kan att jobba effektivare med datainhämtning. Du kan jobba i ett och samma verktyg hela tiden, ett verktyg som du förmodligen redan kan, kombinera data, nyttja Excels kraftfulla funktioner och allmänt vrida, vända och presentera din data precis hur du vill. Att kunna bygga de rapporter som ledningen önskar direkt i Excel, utan att behöva exportera, importera och rengöra den data som faktiskt används är otroligt effektivt.

Och bäst av allt, det är helt gratis

Kravet för att du ska använda Excellent Analytics är att du använder Windows XP eller senare, Excel 2007 eller senare och självklart att du har ett Google Analytics konto. Närmare beskrivning av systemkraven finns på Excellent Analytics hemsida.

Här nedan finns en kort film som presenterar verktyget och en kort demonstration hur enkelt det faktiskt är att importera data med hjälp av verktyget.

 

Diskutera i sociala medier!