Skicka push notifikationer med Google AdWords Scripts

Skribent:

2014-03-11 14:36
Google AdWords

Är du en av dem som använder Google AdWords Scripts? Jag själv gör det, dels för att skapa rapporter men även för att justera bud, sökord och mer där till. Scripts har metoder för att enkelt skicka mail, vilket för många antagligen också räcker. Men helst undviker jag mail om det går. Men så ibland kanske jag vill ha att en varning skickas till mig, då utan att den nödvändigtvis behöver dyka upp i min inkorg. Vore det inte istället perfekt om en push notifikation skickades till min iPhone? Utan att jag för den sakens skull behöver skapa en app. Push.co löser detta. Galant.

Ett väldigt simpelt client lib

Koden ovan är mer eller mindre vad som behövs. Den gjord på ett sådant sätt att den skall gå att implementera i vilken annan kod som helst utan att det nödvändigtvis krockar. Har du tidigare lyckats knåpa ihop något är det med andra en baggis att implementera. Det är tack vare classen UrlFetchApp och dess funktion fetch(), som gör att vi kan göra anrop mot en 3:e part. Så har ni idéer på andra tjänster att koppla AdWords mot gå gärn lös i kommentarerna.

Skapa din app på push.co

Om du inte redan gjort, registrera dig på push.co. Börja med att skapa din första app, ge den namn, beskrivning, bilder allt efter vad du behagar. Se dock till att klicka i private.

När appen är skapad kan du i överblicken se något som heter ”Promotion page”, gå till den URL:en och klicka i att du vill prenumerera på notifikationer. Ladda sedan ner iPhone-appen som hör till Push.co, den är inte gratis men nästintill, 14kr. När du väl loggat in (med iPhone-appen) skall du vara okej för att börja ta emot notifikationer. Så över till Adwords.

Genom att infoga koden som finns överst inlägget i något av dina script så behöver du nu bara lägga till.

API Key och API Secret hittar du under developer fliken på push.co/apps.

För den som önskar se komplett exempel kan ni kolla in följande kod där jag implementerat funktionen i ett script som ni kan hämta från Google själva. Scriptet gör inga förändringar utan skapar bara en sökordsrapport.

Jag kom igång på runt minuten, klarar ni snabbare?

 

Diskutera i sociala medier!