Hur många Googlar på dig?

Googlad.nu är nedlagdPå våren 2010 släppte vi sajten/tjänsten Googlad.nu där man enkelt kunde få reda på hur många sökningar som skedde varje månad för ens eget namn, någon vän eller egentligen vilken sökning som helst. Informationen hämtades från Google:s API för sökordsdata. Sajten blev snabbt välanvänd, och sedan starten har den använts av 511 855 användare, som gjort över 2,3 miljoner sökningar.

 

 

Mest populärt var det att undersöka hur många sökningar som skedde på kändisar eller kända företag/varumärken, de allra vanligaste bland användarna var:

  • Justin Bieber
  • One Direction
  • Jens Stoltenberg
  • Zlatan
  • Facebook

Tjänsten Googlad.nu är inte längre öppen, orsaken är att Googles villkor för användning av informationen förhindrar att det publiceras officiellt på det sättet vi gjorde.

Vill du själv ta reda på hur många sökningar som sker på ett visst namn eller ord? Om du har tillgång till, eller skapar ett – Google AdWords-konto, så kan du använda dig av Google AdWords Keyword Planner för att få ut sådan information.

Vill du ha hjälp med frågor kring sökord, sökmarknadsföring eller hjälp att ta fram en strategi för sökord? Då får du väldigt gärna ta kontakt med oss, vi är experter på digitala medier och sökmotorer i synnerhet!

Kontakta oss